duminică, 8 februarie 2009

CHIFTELUTE SI 3 GARNITURI DIFERITE

Ingrediente:
***pentru chiftelute: carne de porc si/ sau de vita, sare, piper, miez de paine, ou, usturoi si ulei.
***pentru piure de cartofi: cartofi, sare, apa, ulei sau lapte.
***pentru sote de mazare: mazare, usturoi, ulei, zahar, faina, sare, marar si apa.
***pentru sosul de bulion:ulei, bulion, faina, zahar si sare.
Mod de preparare:
Chiftelutele le-am preparat dupa aceasta reteta .

Pentru piureul de cartofi:
In primul rand, se curata cartofi, se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert cartofi se scurg de apa, apoi se adauga ulei sau lapte (ce doreste fiecare) si se mixeaza bine, rezultand un piure.














Sote de mazare:
Mazarea se pune la fiert in apa cu sare ( din conseva nu necesita fierbere). Se incinge uleiul, in care se adauga o lingurita de zahar si se lasa sa se caramelizeze un pic, dupa care se adauga usturoiul, apoi faina si o cana de apa si se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase, dupa care se adauga mazarea si mararul tocat si se fierbe pana se ingroasa, amestecand continuu.














Sosul de bulion:
Se incinge uleiul, se adauga faina, se caleste un pic, dupa care se adauga bulionul,
amestecand sa nu se faca cocoloase, se adauga un pic de zahar, se potriveste de sare si se fierbe pana se ingroase, amestecand continuu.














Aceste 3 garnituri se servesc impreuna cu chiftelutele de carne (asa cum am facut eu) sau cu diferite fripturi.


Pofta Buna!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Draga Diana, numai bunatati pe aici pe la tine!! Am venit sa te invit la o leapsa. Te rog sa vi sa o ridici. Te puppppp!!