luni, 3 noiembrie 2008

CIORBA DE PERISOARE

Ingrediente:morcov, patrunjel, telina, ardei galben si rosu, mazare, cartof, ceapa, rosie, sare, frunze de leustean, galbenus de ou si smantana.
***pt. perisoare: (verisoare cum le spuneam eu, in copilarie :))carne de porc si vita macinata (eu am avut doar de porc), orez, sare, piper, ou si ceapa tocata marunt.





Mod de preparare:
Se taie ceapa si rosiile feli, zarzavaturile se taie cubulete.
Intr-o cratita se pune un pic de ulei, apoi se pun zarzavaturile si se calesc un pic, se aduga sarea, apa si se lasa sa fiarba la foc incet.
Cand incepe sa fiarba se adauga perisoarele (verisoarele) si se lasa sa fiarba in continuare. Cand este gata se adauga frunzele de leustean, se ia de pe foc si se aduga un galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de smantana.

Se serveste cu ardei iute.Pofta buna!

Niciun comentariu: