duminică, 7 septembrie 2008

PRAJITURA CU MERE

Ingrediente:
-pentru aluat: 200 gr. untura, 2 oua, 1 cana smantana sau lapte, 100 gr. zahar, 1 esenta de rom, 1 lingurita de bicarbonat stins cu otet, 1 plic de zahar vanilat, faina cat cuprinde.
-pentru umplutura: mere, zahar si scortisoara.

Mod de preparare:

Se amesteca untura cu smantana (laptele), zaharul, ouale, bicarbonatul stins, esenta de rom, zaharul vanilat si faina. Se framanta un aluat potrivit si se lasa sa se odihneasca.
Intre timp, se spala merele, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se scurg de zeama, apoi se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca.
Aluatul se imparte in doua parti din care se fac doua foi.
Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina (sau se poate folosi hartie pergament), se pune prima foaie apoi mplutura din mere dupa care se pune a doua foaie si se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor.






Cand este gata se lasa sa se raceasca,
dupa care se pudreaza cu zahar pudra.

Niciun comentariu: